Connexió des dels edificis desallotjats del carrer de Llull

Al dia següent del desallotjament dels veïns dels tres edificis del carrer de Llull per problemes estructurals, avui ha estat el torn dels tècnics. Les primeres impressions no han estat gaire bones i sembla que els fonaments del número 155 han estat molt malmesos i existeix un risc real d'esfondrament.

Després de l'ensurt que es van endur els veïns del carrer de Llull que van haver de desallotjar el seus habitatges a corre-cuita per risc d'esfondrament, avui ha estat el torn de les inspeccions dels tècnics per comprovar l'abast dels problemes estructurals de l'edifici.

Les primeres impressions han estat contundents. Alguns dels tècnics s'estranyaven que l'edifici no hagués caigut a terra. A falta d'anàlisis més concloents, tot apunta que part del terra del soterrani de la finca, on es troben els fonaments, s'ha esfondrat uns 30 centímetres i ara mateix no tenen una superfície ferma on reposar. La solució no serà fàcil, primer s'ha de comprovar quina és l'estabilitat d'aquesta capa freàtica que s'ha enfonsat, perforar i trobar una capa més ferma on poder començar a intervenir. Ara mateix veïns i tècnics ja han tingut una primera reunió de la qual han de sorgir les primeres propostes per solucionar un problema que , pel que sembla, tindrà una solució difícil. El que queda clar és que les obres per construir un hotel que s'estan fent just davant dels blocs afectats estaran aturades fins que no es conegui la relació que aquestes han tingut amb l'esfondrament.