Connexió amb l’oficina de Bankia de la plaça de Catalunya sobre l’ocupació d’El Rec

Una cinquantena de joves han ocupat l’entitat com a protesta pel judici que tenen aquest dijous, ja que Bankia vol recuperar la seu de l’entitat

Alguns membres de l'Ateneu Popular del Fort Pienc (conegut com El Rec) han entrat a l'oficina bancària al migdia, hi han penjat cartells i hi han fet activitats fins a les 19 h. Segons les seves portaveus, la d'avui és la primera d'un seguit de mobilitzacions per evitar que els desallotgin de la seva seu, una antiga oficina de Bankia ocupada, al carrer d'Ausiàs March, 72. Després de la darrera activitat del dia, els joves han abandonat l'oficina de la plaça de Catalunya.

Els joves han organitzat l'ocupació d'aquest dilluns per redoblar la pressió sobre Bankia abans del judici d'aquest dijous. A les 12 h seran jutjats perquè l'entitat financera vol recuperar la seu d'El Rec, una antiga oficina bancària ocupada. Segons han explicat les portaveus del col·lectiu juvenil a betevé, la intenció inicial de Bankia (el 2014) era recuperar l'espai, però poc després va retirar el procediment civil. Segons els joves, però, a principis del 2016 la direcció de Bankia va reprendre el procés per desallotjar la desena d'entitats juvenils que fan ús de les instal·lacions d'Ausiàs March, 72.

L'ocupació no ha impedit que l'oficina de la plaça de Catalunya hagi continuat atenent els clients amb normalitat, tot i que a alguns se'ls ha proporcionat un paper en què s'indicava l'oficina més propera. Al llarg del dia s'han organitzat un dinar popular i una xerrada sobre especulació, a càrrec de l'exdiputat de la CUP al Parlament David Fernàndez. De fet, al primer moment de l'ocupació, els joves d'El Rec han tingut el suport dels tres regidors de la CUP Capgirem Barcelona a l'Ajuntament, María José Lecha, Maria Rovira i Josep Garganté. En acabar la xerrada de Fernàndez, el col·lectiu de joves ha abandonat l'oficina bancària sense que hi intervinguessin els cossos policials.