Connexió amb el Mercat de l’Abaceria

La plataforma Gràcia cap a On Vas? es malfia del pressupost anunciat per al nou Mercat de l’Abaceria de 33 milions d’euros i ha demanat al Síndic de Catalunya més transparència en tot el projecte

L'oposició de la plataforma veïnal Gràcia cap a On Vas? al projecte del nou Mercat de l'Abaceria pressupostat en 33 milions d'euros ha anat un pas més enllà. La plataforma ha fet arribar un escrit al Síndic de Greuges de Catalunya per fer transparents les dades d'una obra que ells consideren faraònica i innecessària tal com la plantegen els paradistes del mercat i l'Institut de Mercats de Barcelona. Creuen que amb 10 milions la reforma es podria fer perfectament. Diuen que el fet de posar un supermercat de 700 metres quadrats és anar contra el comerç de proximitat. Denuncien també que el pàrquing projectat de 50 places no té raó de ser, si un dels objectius del govern actual passa per treure el cotxe dels carrers de Barcelona. També fan notar que els paradistes que es quedaran al nou Mercat de l'Abaceria hauran de pagar més de 100.000 euros per fer-ho i això suposarà un encariment dels productes i de retruc també ho notarà la butxaca del client de tota la vida del mercat.

El mercat per la seva banda diu que ja han negociat amb la plataforma alguns canvis. 300 metres quadrats del supermercat estaran destinats a cooperatives agrícoles i també han habilitat, a l'altell del nou mercat, un espai de 900 metres quadrats dedicat a diferents activitats dels veïns. També volen fer notar que el 95 per cent dels paradistes estan d'acord amb el projecte del nou mercat i que, amb un estudi fet per ells mateixos, un 75 per cent dels clients del mercat també veuen el canvi amb bons ulls. Ara des del mercat alguns tenen por que amb l'oposició de la plataforma es puguin endarrerir l'inici de les obres i, fins i tot, el trasllat del mercat provisional al passeig de Sant Joan , programat pel mes de febrer.