El congrés de mòbils promou la presència de les dones i les noves generacions al sector

Netflix i Pokémon Go, conferenciants estrella del Mobile World Congress

Aquesta edició del congrés de mòbils, que es farà del 27 de febrer al 2 de març al recinte firal de Gran Via, arriba amb dos programes nous: el Women4Tech, que tractarà el paper de la dona a la tecnologia, i el YoMo, un festival destinat als infants i joves. Enguany no hi haurà Mark Zuckerberg: Netflix i Pokémon Go agafen el relleu del creador de Facebook.

 

Quan falta menys d’un mes perquè comenci el congrés, el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha remarcat l’aposta perquè la tecnologia arribi als més petits. Una de les novetats d’enguany és el YoMo (Youth Mobile) les sigles en anglès per al festival de mòbil per a joves. Tindrà lloc al recinte firal de Montjuïc i neix amb l’objectiu, afirmen, d’animar els adolescents a implicar-se en l’educació científica i tecnològica. Està focalitzat en els joves de 10 a 16 anys, s'hi faran una seixantena d'activitats i, de moment, ja s'hi han inscrit 16.000 persones.

"No són consumidors, però són el futur. I per això és extremadament important educar-los i donar-los l'oportunitat per ajudar-nos a entendre cap on van la tecnologia i la mobilitat”, ha explicat Hoffman.

L’altra aposta és reduir la desigualtat entre homes i dones a la indústria, que Hoffman ha descrit com a “vella, envellida i masculina”. Per això, ha dit, han impulsat el programa Women4Tech, que disposarà de ponències i trobades empresarials  amb l'objectiu que les dones arribin a representar el 25 % dels assistents del congrés.

Pel que fa a una possible amenaça de vaga en el sector del transport, Hoffman ha afirmat que com a organitzadors del congrés no s’involucren en disputes laborals. Això sí, ha animat “els sindicats a arribar a acords” amb l’objectiu que “els assistents es puguin moure en transport públic."

Entre els conferenciants destaca la presència del conseller delegat de Netflix, Reed Hastings, i John Hanke, el fundador de Niantic, l’empresa creadora de Pokémon Go. Ells agafen el relleu de Mark Zuckerberg, el creador de Facebook, que aquest any no visitarà la ciutat després de tenir presència al congrés en les tres darreres edicions.

Les dades

Els organitzadors confien que l’edició d’enguany, la dotzena que es fa a Barcelona, torni a superar els 100.000 assistents. Quant a l’impacte econòmic, calculen que serà de més de 465 milions d’euros i generarà més de 13.200 llocs de treball.