Un congrés internacional analitza l’efecte positiu de la tecnologia en persones autistes

La finalitat de la cita és que professionals, famílies i persones amb TEA coneguin les possibilitats que els donen les noves tecnologies

Trenta ponents posen en comú, durant tres dies, les seves experiències en l'ús de les tecnologies aplicades a l'autisme, un trastorn que afecta un de cada 68 nens a tot el món. S'hi presenten nous programes per a ordinador i, sobretot, aplicacions per mòbils i tauletes que ajuden al desenvolupament cognitiu dels infants.

L'objectiu del Congrés Internacional AuTICmo , que se celebra al CosmoCaixa fins a l'1 de maig, és posar en comú, des de diferents punts de vista, el potencial de la tecnologia així com descobrir de quina manera se'n pot fer ús perquè sigui més eficaç.

Segons Fátima Mulero, directora del congrés, la tecnologia els permet gestionar les tasques del dia a dia i "obtenir més autonomia". Una visió que també comparteix Daniela Ramírez, mare d'un infant amb autisme d'alt funcionament. Assegura, a més a més, que utilitzar aquest tipus de recursos informàtics els ajuda a sentir-se identificats amb al resta d'infants, que també els fan servir.

A banda de les xerrades dels ponents, els assistents poden participar en activitats complementàries com tallers formatius, taules de debat o exposicions amb productes i serveis relacionats amb la temàtica del congrés. L'organització espera que s'hi apleguin fins a 500 persones que conviuen habitualment amb infants amb TEA.