Un concert de nou corals inaugura el Simposi Mundial de Música Coral

Aquesta trobada s’allargarà fins al 29 de juliol i hi ha previstes fins a una cinquantena d’actuacions arreu de la ciutat

Aquest cap de setmana ha arrencat l'onzena edició del Simposi Mundial de Música Coral amb un concert a l'auditori en què van pujar a l'escenari nou agrupacions corals. L'espectacle va començar amb una actuació de dues formacions sud-coreanes, va seguir amb l'actuació d'una de nord-americana i va tancar amb sis agrupacions del país. El concert inaugural va incloure actuacions amb cobla -es va interpretar 'La Santa Espina'-, a més d'una peça d'estrena de Marc Timon "amb sorpresa final", segons va avançar l'organització.

Catalunya va exhibir el bo i millor del seu patrimoni coral, amb l'inici del Simposi Mundial de Música Coral, amb un espectacle inaugural que va reunir dalt de l'escenari nou formacions corals -dues de sud-coreanes amb protagonisme durant els primers 10 minuts, seguit de l'actuació d'una de nord-americana i sis més del país- que, entre altres, va incloure peces amb la participació d'una cobla perquè es va interpretar La Santa Espina, la coneguda sardana escrita per Àngel Guimerà i musicada per Enric Morera. Segons va avançar l'organització, en aquest espectacle Marc Timon també va estrenar peça "amb sorpresa final". La idea era que aquesta actuació fos "una representació del patrimoni musical català", va explicar Josep Antoni, coordinador del simposi.

Corals d'arreu del món

En l'onzena edició d'aquest simposi -que s'allargarà fins al 29 de juliol- hi participen un centenar de corals de 17 països diferents. Algunes d'aquestes corals s'encarregaran, quasi en exclusiva, d'actuacions musicals, i altres se sumaran a la resta d'una programació que també inclou conferències i exposicions. Només a Barcelona s'han programat 50 concerts -entre l'Auditori i el Palau de la Música-, i 30 més estaran repartits pel país.