Concentracions a favor i en contra de la Guàrdia Civil

Un cordó dels Mossos d’Esquadra ha separat les dues mobilitzacions davant la caserna de la travessera de Gràcia

Dues concentracions de signe contrari han coincidit aquest dilluns al migdia davant el quarter de la Guàrdia Civil de la travessera de Gràcia. Això sí, s'han fet amb la separació d'un cordó dels Mossos d'Esquadra, que en previsió de les dues convocatòries han desplegat un fort dispositiu. La CUP ha protestat pels interrogatoris relacionats amb el referèndum, mentre que l'altra mobilització s'ha convocat a través de les xarxes socials en suport d'aquest cos policial i en contra de la independència.

La primera manifestació ha estat convocada per la CUP per protestar contra la judicialització del procés català i el paper que ha tingut la Guàrdia Civil en els interrogatoris. La convocatòria s'ha fet, sobretot, a través de les xarxes socials. La formació anticapitalista demana al cos de policia que "se'n vagi i no torni". El membre de la CUP Carles Riera ha titllat els interrogatoris fets per la Guàrdia Civil amb "la connivència del poder judicial i del poder espanyol" d'"absolutament irregulars i absolutament antidemocràtics".


La resposta dels defensors de la Guàrdia Civil és una altra convocatòria per donar suport "als membres d'una institució tan valorada com estimada pels catalans i el conjunt dels espanyols". La concentració, que porta per nom "Els catalans amb la legalitat i la Guàrdia Civil", s'ha pogut seguir a través de Twitter amb l'etiqueta #AmbLaGuàrdiaCivil. Algunes de les entitats que s'han adherit a la manifestació són 12-O Moviment Cívic i Espanya i Catalans. La portaveu del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, va compartir la trobada al seu perfil.