Centenars de persones reclamen més escoles públiques a la plaça de Sant Jaume

Les famílies que s'han quedat sense plaça a l'escola pública, els pares que reclamen més escoles no directives i les AMPA de l'Eixample han fet sentir les seves reivindicacions aquest divendres a la tarda a la plaça de Sant Jaume. Totes tenen un denominador comú: la petició que s'obrin noves escoles públiques que puguin absorbir la demanda actual.

A les 17 h s'han citat a les portes del Consorci d'Educació de Barcelona les famílies que s'han quedat sense plaça al centre que van sol·licitar en la preinscripció. Una cinquantena de persones han marxat des de la plaça d'Urquinaona fins a la plaça de Sant Jaume. Allà han confluït amb altres col·lectius que també reivindiquen més escoles públiques.

La Xarxa d’AMPA de Centres Educatius Públics de l’Eixample han denunciat la creació de "bolets", és a dir, línies extraordinàries de P3 en cinc escoles del districte. Consideren que és una solució improvisada que va en detriment de la qualitat de l’escola pública perquè els centres no estan preparats.

La tercera reivindicació que s'ha sentit a la plaça de Sant Jaume és la necessitat d'obrir més escoles públiques no directives. Asseguren que més de 300 famílies s'han quedat a les portes dels sis centres de la ciutat que segueixen aquesta filosofia pedagògica, que cada cop té més demanda.

Un altre col·lectiu s'ha sumat a la concentració són els docents que treballen en escoles bressol de gestió indirecta que es municipalitzaran.