Els comuns celebren que ERC torni al referèndum mentre PSC i Cs pensen en clau electoral

L’oposició reacciona a l’acte organitzat per ERC per cridar a la participació al referèndum sobre la independència

Des d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha agraït que Esquerra torni a defensar el referèndum. Miquel Iceta, primer secretari del PSC, afirma que l'acte d'Esquerra evidencia que hi haurà eleccions i des de Ciutadans han recordat a Junqueras que el referèndum és il·legal.

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha afirmat que s'alegra que ERC "després de dues campanyes electorals dient que el referèndum és pantalla passada, vingui al nostre espai". També ha volgut recordar que els comuns han "defensat com ningú" el referèndum i que hi han arrossegat suports internacionals que "no s'havien aconseguit mai" des del Govern.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha apuntat que “és molt evident” que aviat hi haurà eleccions després de l’acte organitzat per ERC aquest dissabte. Iceta ha afegit que el govern català s’ha quedat sense projecte. “S’estan preparant per al que saben que és el final d’aquesta història: unes noves eleccions”, ha conclòs.

En aquest sentit, Ciutadans prepara el terreny de cara a unes possibles eleccions. El secretari de comunicació de la formació, Fernando de Páramo, ha fet una crida a PP i PSC perquè “no s’equivoquin de socis” en el cas que Cs opti a la Generalitat. També s’ha dirigit al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, al president Carles Puigdemont i a la presidenta de la Generalitat, Carme Forcadell, i els ha recordat que el procés s’ha acabat.