El govern català es compromet en bloc i per escrit a fer el referèndum

Consellers i alts càrrecs signen un manifest per deixar constància simbòlica del seu compromís amb el procés

El govern de la Generalitat ha volgut escenificar una imatge d'unitat i de compromís amb el referèndum d'autodeterminació i amb l'aplicació del resultat que en surti. En un acte al Pati dels Tarongers, tots els consellers i un centenar d'alts càrrecs han signat un manifest que fa explícita la voluntat de convocar i celebrar la consulta.

El manifest, que ha llegit públicament la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, destaca la "cruïlla històrica" en què es troba actualment Catalunya i remarca que  "tots i cadascun" dels membres del govern "avui ens comprometem a organitzar, convocar i celebrar un referèndum per donar resposta al mandat democràtic que hem rebut de la ciutadania".

En el seu parlament, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha refermat "solemnement" la determinació "davant de les amenaces i els intents de la limitació de la capacitat de l'autogovern". Per la seva banda, el vicepresident Oriol Junqueras ha posat l'accent en la coordinació dels diferents agents com "la força necessària i imprescindible per fer real aquest compromís".

L'acte de compromís amb el referèndum arriba després d'uns dies de tensions entre membres del PDeCAT i d'ERC.