El Comitè d’Empresa de Metro no accepta l’arbitratge proposat per Treball

El rebuig a la proposta ha estat unànime i ja l’han comunicat al Departament de Treball, mentre es mantenen les jornades de vaga dels dilluns

Els integrants del Comitè d'Empresa de Metro han rebutjat per unanimitat la proposta del Departament de Treball perquè sigui un arbitratge el que decideixi sobre el conflicte obert amb TMB. Els treballadors consideren que "no correspon" delegar la decisió i asseguren que tant l'empresa com l'Ajuntament estan mostrant "nul·la voluntat política" i "incapacitat per negociar".

El president del comitè d'empresa, Pere Ramon, ha explicat a betevé que un cop valorada la proposta del Departament de Treball per establir un arbitratge extern, han considerat que la fórmula "no representa els treballadors" i que delegar la negociació en persones externes "no correspon". Segons Pere Ramon, el fet que tant Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) com la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, acceptessin de bon grat la proposta del Departament de Treball demostra la seva "incapacitat a l'hora de negociar" i que hi ha una "nul·la voluntat política" per arribar a un acord consensuat amb els treballadors.

El comitè ha votat per unanimitat el rebuig a l'arbitratge i ha comunicat al Departament de Treball tant la decisió que s'ha pres com la predisposició a "seguir negociar per aconseguir acords" per mitjà d'altres opcions. Mentrestant, es mantindran les jornades de vaga de dues hores per torn convocades tots els dilluns laborables, des de ja fa dos mesos i mig.

Escolteu aquí l'entrevista a Pere Ramon, president del comitè d'empresa del Metro, a 'La tarda de Barcelona', de betevé91fm: