Veïns i comerciants de la via Laietana reclamen al consistori més vorera i menys cotxes

Els veïns i comerciants de la via Laietana insisteixen a demanar a l'Ajuntament que reformi la via per eixamplar-ne les voreres. Per fer-ho, proposen reduir els carrils de circulació dels cinc actuals a quatre, de manera que es guanyi més espai per als vianants i es resti protagonisme al trànsit rodat.

Amb aquesta rehabilitació, que calculen que costaria entre sis i vuit milions d'euros, volen convertir la via Laietana en l'eix cívic de Ciutat Vella i aturar-ne, diuen, la degradació. Així ho van demanar, també, en un manifest fet públic a inicis de març. Ara denuncien que fa dos mesos que reclamen una reunió amb el govern municipal que encara no ha arribat.

Per la seva banda, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va afirmar aquest gener la predisposició del govern municipal a "encarrilar" la reforma de la via durant el present mandat i resoldre les problemàtiques del trànsit de l'eix viari. En una entrevista a BTV aquest gener, Pin va apostar per recuperar els estudis previs fets sobre la reforma i "iniciar un procés amb els veïns al llarg del mandat".