Comencen les obres de millora dels passos de vianants de l’avinguda Meridiana

Aquest dilluns s'inicien les obres per millorar la seguretat viària de 22 refugis dels passos de vianants de l'avinguda Meridiana, entre el passeig de Fabra i Puig i el carrer de València. S'hi col·locaran noves barreres de formigó i també es reforçarà la senyalització. Aquestes mesures a curt termini s'integraran al projecte definitiu que consensuï la Taula de Participació de la Meridiana.

Amb les noves barreres de formigó es pretén substituir les pilones existents i incloure també nous elements per a persones invidents. Les tasques que s'inicien aquest dilluns formen part del conjunt d’actuacions a curt termini per millorar la seguretat i la mobilitat a l'avinguda Meridiana mentre es troba en marxa la Taula de Participació amb la intenció de pacificar la via.

Es milloraran els passos de vianants distribuïts en tres districtes, Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris, ja que es millorarà la seguretat en 22 refugis entre el passeig de Fabra i Puig i el carrer de València. S'afegirà, a més, una banda sonora per a cecs a tot el recorregut.

Aquest diumenge a la nit es farà la neteja dels passos de vianants i entre dilluns i dimarts ja es començaran a instal·lar les barreres. En els carrils centrals s'actuarà només durant la nit, però sí que quedaran operatius durant el dia. Els treballs es preveu que finalitzin dijous, després de retirar les pilones existents.

Altres mesures a curt termini per millorar la seguretat a l'avinguda

Durant els últims mesos, segons l'Ajuntament, ja s'han fet ajustos semafòrics per millorar la mobilitat transversal després de revisar el temps de les cruïlles. En les properes setmanes es preveu continuar pacificant la zona, ampliant la vorera de la cantonada Llobregat de l’encreuament entre la Meridiana i Fabra i Puig. També es crearà un nou pas per a vianants entre l'estació de Sant Andreu Arenal i el Parc de Can Dragó.

La Taula de Participació de la Meridiana continua en marxa

Mentre es duen a terme aquestes actuacions, el govern municipal continua debatent amb els veïns la millor manera de pacificar la zona per convertir-la en un eix per als vianants i el transport públic amb més espais verds. De moment, l'Ajuntament ha presentat quatre propostes per reurbanitzar la zona que estan sobre la taula.