Comencen les obres del nou Espai Jove de les Corts

El nou local suposarà guanyar espai per a 15 entitats de joves que ara utilitzen diverses sales del Centre Cívic Tomasa Cuevas

El nou Espai Jove de les Corts serà una realitat el novembre del 2018. L'inici d'obres es produeix després de dos anys de feina conjunta entre la Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts i el districte per definir el disseny del local nou, que tindrà tres plantes i estarà ubicat al carrer de Dolors Masferrer, 29.

L'Espai Jove de les Corts  serà de tres plantes i tindrà auditori, sales de magatzem, espais polivalents, bar i diverses sales de reunions.  El nou local donarà resposta a les reivindicacions dels joves del barri, que fa 15 anys que demanaven un espai més gran per als joves al districte. Actualment, tenen a la seva disposició un passadís amb diverses sales dins el Centre Cívic Tomasa Cuevas de les Corts.

La Sara Gil, membre de la Plataforma Infatntil i Juvenil de les Corts, assegura que l'espai actual és del tot insuficient per a les necessitats de la quinzena d'entitats que el fan servir, que van des de grups de foc i percussió, fins a associacions de swing, entitats polítiques, esplais i un cau. A més, reconeix que el fet que el local estigui dins un centre cívic i, a més, en una primera planta, no ajuda que els joves del barri entrin i facin seu l'espai. Aquest és un altre dels aspectes que quedarà cobert amb el nou lloc, ja que serà accessible des del carrer.

Un centre amb gestió cívica

Un cop dissenyat el nou local, els joves i el districte treballen, ara, en la definició de la gestió, que segurament serà cívica i comptarà amb dinamitzadors contractats. L'Espai Jove de les Corts estarà situat al carrer de Dolors Masferrer, 29, just al costat de l'entrada del centre cívic i, segons les previsions del districte, les obres estaran acabades el novembre del 2018.