Comencen els treballs d’obertura del carrer de la Diputació

La intervenció forma part del PERI d’Hostafrancs

L'Ajuntament ha començat les obres per obrir el carrer de la Diputació fins a Creu Coberta. Serà un vial de plataforma única que permetrà la connexió del districte de l'Eixample amb Sants-Montjuïc. L'actuació també servirà per renovar-ne el clavegueram, l'enllumenat i les xarxes de subministrament, així com per plantar-hi nou arbrat.

Pas endavant per desencallar el PERI d'Hostafrancs. L'Ajuntament ha començat les obres d'obertura del carrer de la Diputació, una actuació molt esperada tant pels veïns com pels comerços de la zona, ja que permetrà connectar el districte de Sants-Montjuïc amb l'Eixample. "Pensem que ajudarà perquè aquest carrer, totalment pacificat, atraurà gent de l'Eixample cap a Creu Coberta i la gent de Les Arenes quan surtin pel carrer de Tarragona també hi podran entrar", diu Lluís Llanas, de l'Associació de Comerciants de Creu Coberta.

Un PERI amb comptagotes

Aquesta intervenció forma part del pla especial de reforma interior (PERI) aprovat el 2007 arran de la modificació del Pla General Metropolità del 1976. Entre altres actuacions, aquest projecte urbanístic ha de servir per construir habitatges i un equipament per al barri. L'Associació de Veïns d'Hostafrancs, però, denuncia que les actuacions arriben amb comptagotes i demana al consistori que, mentre no existeixi un calendari d'actuacions, desafecti els habitatges per evitar el deteriorament de la zona.

Els treballs afectaran el Meeting Point de l'Associació de Comerciants de Creu Coberta i obligaran a tancar la línia de façana del carrer de Tarragona. Està previst que les obres acabin durant l'abril del 2018.