Compte enrere per reobrir l’espai per a gossos a la platja del Llevant

L’1 de juny s’obrirà amb millores al mobiliari, la neteja i la informació

L'espai de la platja del Llevant destinat als gossos comença a prendre forma. Els operaris estan treballant per tenir-ho tot a punt per al dia 1 de juny, quan comenci la temporada de platja. Tal com s'havia anunciat, aquesta zona s'ubicarà al mateix lloc i ocuparà la mateixa superfície que l'any passat, però s'introdueixen millores en la neteja de la sorra i l'aigua, en la informació i en el mobiliari destinat als animals.

Després que l'any passat ja es van fer les actuacions bàsiques per poder habilitar aquest espai per anar-hi amb gossos, aquest any els treballs són més àgils ja que part de la infraestructura ja està feta. De moment, els operaris han començat a excavar la sorra per poder col·locar la tanca que envoltarà el recinte. Un cop això estigui enllestit, es faran les connexions a la xarxa d'aigua potable i s'hi col·locarà el mobiliari urbà.

L'espai, de 1.250 metres quadrats i amb capacitat per acollir 100 gossos simultàniament, no oferirà canvis substancials respecte a la prova pilot de l'any passat. Des de l'Ajuntament remarquen que els usuaris d'aquesta platja van valorar-la amb una nota de 7,7 i que, per tant, només s'hi introdueixen millores.

Una de les més destacades és el reforç de la neteja als accessos d'aquesta zona, tal com havien demanat els usuaris de la platja del Llevant. També es reforçarà la informació sobre l'ús de l'espai i sobre l'estat de l'aigua i se'n milloraran aspectes del mobiliari urbà amb una font adaptada a tot tipus de gossos o urinaris per als animals amb una base plastificada i no metàl·lica perquè no s'escalfi tant.

La platja per a gossos estarà operativa de l'1 de juny al 25 de setembre. L'any passat, van utilitzar-la més de 13.241 gossos i la valoració global va ser, segons l'Ajuntament, positiva. De moment, però, la iniciativa continua sent una prova pilot ja que el consistori va considerar que calia més temps per prendre una decisió definitiva sobre la continuïtat del projecte.