Comença un taller de teatre gratuït per a joves a la Salut, el Coll i Vallcarca

Es tracta d’un dels projectes sorgits dels pressupostos participatius de Gràcia per fomentar la cultura

Aquest any, per primera vegada, el districte de Gràcia ha elaborat uns pressupostos participatius en què la ciutadania ha votat una sèrie de coprojectes. Dins l’àmbit del foment de la cultura en els barris del Coll, Vallcarca i els Penitents i la Salut, un dels escollits va ser el Laboratori d’Arts Escèniques per a joves, que tot just acaba de començar aquesta setmana.

Aquesta és la primera iniciativa que es posa en marxa, sorgida dels pressupostos participatius de Gràcia. Es tracta d’un taller gratuït de teatre per a joves que anirà itinerant pels diferents barris del Nord del districte. El Cercle de Gràcia ha estat la companyia teatral escollida per organitzar-ho. L’entitat ja fa deu anys que fa tallers de teatre amb adolescents i ara per primera vegada exporta el model als barris del Coll, Vallcarca i els Penitents. D’aquesta manera, es dona una oportunitat als adolescents d’aquestes zones, que normalment han de baixar a la Vila per fer aquest tipus d’activitats.

El Laboratori d’Arts Escèniques, tal com s’anomena el projecte, ha començat aquesta setmana al barri de la Salut, a la Miranda. Hi han participat una trentena de joves de 12 a 18 anys, repartits en tres grups i diferents franges horàries. Els organitzadors expliquen que el taller no està pensat per a gent que ja sap teatre, sinó pels atrevits a experimentar. Un dels aspectes més importants que s’han treballat són les emocions, un element molt important a l’hora d’actuar i clau també en l’etapa adolescent. D’aquesta manera també es poden conèixer millor ells mateixos i aprendre a posar-se en la pell dels altres.

El Laboratori vol ser un espai en què els joves puguin expressar-se a la vegada que experimenten amb els diferents elements que es posen en joc a l’hora d’actuar: la veu, el cos, el moviment i la percepció de l’espai. Primer els han estat treballant de manera separada i, en l’última sessió, a través de la improvisació, ho han posat tot en pràctica. Aquesta iniciativa tindrà continuïtat després de l’estiu als tres barris, d’octubre a novembre. A més, durant les festes de Gràcia, el 20 d’agost, hi haurà una sessió oberta per a tothom.