Comencen a enderrocar part dels antics jutjats

El solar que en resulti se cedirà provisionalment a l’Ajuntament, que el destinarà a usos ciutadans

Aquest dimecres es comença a enderrocar l'edifici dels antics jutjats d'instrucció i penals, situat al passeig de Lluís Companys. Es tracta de la fase prèvia, ja que de moment només se n'han tirat a terra dues parets, que permetran que hi puguin entrar les màquines pesants i els contenidors de runa.

En el solar que en resulti, de 5.400 metres quadrats, s'hi construirà d'aquí a uns cinc anys la nova Audiència de Barcelona i, d'aquesta manera, el Palau de Justícia, on ara compateixen espai el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i l'Audiència, podrà acollir únicament el TSJC. Ara bé, de moment, no hi ha pressupost per a l'Audiència i per això la Generalitat cedirà el solar a l'Ajuntament de Barcelona, que el destinarà a usos ciutadans. Passat l'estiu, preveuen obrir un procés participatiu amb els veïns del voltant, que demanen que a l'espai hi hagi jocs infantils, un camp de futbol i un hort urbà, entre d'altres.

L'interior de l'edifici actualment està totalment degradat i, segons el Departament de Justícia, és un risc per si algú hi intenta entrar, cosa que ha passat ja, i per als vianants que passegen pels voltants. Per això, es va acordar enderrocar-lo, una demolició que s'allargarà vuit mesos, fins al febrer del 2018. De moment, aquest dimecres una excavadora giratòria amb una pinça de demolició n'ha tirat a terra dues parets perquè hi puguin entrar contenidors de runa i les màquines pesants de fins a 70 tones, que són les que enderrocaran l'edifici sencer a mitjan agost.