El Cruïlla encara l’edició més ambiciosa

Hi actuaran 47 artistes de 12 països, amb noms com Jamiroquai, Pet Shop Boys, The Prodigy o Die Antwoord

En el vuitè any de trajectòria, el festival Cruïlla ja està consolidat com una de les cites d'estiu de referència a Catalunya i a tot l'estat. L'oferta del cartell, amb una cinquantena de propostes repartides en sis escenaris. És ple de noms de prestigi: Jamiroquai, Pet Shop Boys, The Prodigy, Die Antwoord, Ani DiFranco, Youssou N'Dour... Un cop més, diumenge serà la jornada més familiar, amb actuacions de vespre i un festival de color holi.

Els dies 7, 8 i 9 de juliol el Parc del Fòrum es converteix en una cruïlla musical oberta a tots els estils. Fugint dels gèneres musicals i amb una barreja d'artistes impossible, el Cruïlla ofereix una proposta a l'abast de pocs festivals i plena de sorpreses. Hi tenen cabuda el pop, el rock, el metal electrònic, el rap o el folk a part iguals i tant hi fa si són de la Gran Bretanya, l'Àsia, l'Àfrica o del costat de casa. A més, el fet que hi hagi poques actuacions encavalcades permet que els espectadors no hagin de renunciar a cap de les actuacions més esperades.

De fet, pels espectadors la tranquil·litat que ofereix la manera com està organitzant és un dels punts forts que el diferencien d'altres festivals, ja que, asseguren, permet gaudir de la música. L'organització vol mantenir-ho també aquest any, malgrat el creixement de la capacitat de públic del festival Cruïlla i el dels Jardins de Pedralbes.

Entre el 2015 i el 2016 va augmentar més del 25 %, fins als 46.000 espectadors. I en l'edició del 2016 va superar els 47.000 assistents. Per a aquest 2017, les previsions són notables: a mitja setmana es van esgotar les entrades i abonaments per als concerts de divendres.