Comença la consulta veïnal sobre el macroalberg de la Vila Olímpica

L’ha organitzada l’associació de veïns del barri per “la manca de resposta de l’Ajuntament per aturar les obres”

Els veïns de la Vila Olímpica tenen marge des d'aquest dimecres i fins al 24 de maig per dir-hi la seva sobre el projecte del macroalberg que s'està construint al barri. Ho poden fer participant en la consulta que ha organitzat l'associació de veïns amb la pregunta "estàs d'acord amb la construcció del macroalberg de 440 places al barri de la Vila Olímpica?". El procés participatiu és una iniciativa dels mateixos veïns, que confien que en cas que hi hagi un rebuig majoritari al projecte, el govern municipal ho tingui en compte.

La consulta veïnal sorgeix després de mesos de reivindicacions i que el Plenari municipal votés en contra de preguntar el veïnat. En un comunicat, el president de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, remarca que "els veïns i veïnes volem ser escoltats i considerem legítim, necessari i molt important portar a terme la consulta".

L'entitat també lamenta la "manca de resposta de l'Ajuntament per aturar les obres", i recorda que aquesta decisió "incompleix" l'acord que van tancar el govern municipal i ERC per aprovar el Pla especial urbanístic d'allotjaments turístics.

Els veïns que vulguin participar en la consulta ho poden fer des de les 10.30 h d'aquest dimecres, als punts de votació habilitats al casal de barri del carrer del Taulat i al Centre Comercial El Centre de la Vila, a l'avinguda d'Icària. Per poder votar cal ser resident al barri i portar el DNI per identificar-se. El procés de participació finalitzarà el dia 24 i, un cop es faci el recompte de vots, l'associació veïnal anunciarà, diu, "les accions oportunes".

Una decisió d'Ajuntament o de ciutat

El regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha recordat que els serveis jurídics de l'Ajuntament consideren que l'expropiació de l'edifici per aturar les obres no està justificada. Montaner també ha insistit als veïns de la Vila Olímpica que ells no poden decidir sobre l'expropiació de l'edifici.  "Això és una inversió que ha de decidir l'Ajuntament o tota la ciutadania, i no només uns veïns concrets", ha puntualitzat.