Com ha de ser el memorial de l’atemptat?

Des del consistori han anunciat que aviat començaran a dissenyar una proposta de record permanent

L'Ajuntament de Barcelona instal·larà un memorial d'homenatge a les víctimes de l'atemptat, però encara no s'ha concretat com serà. La majoria de barcelonins veuen amb bons ulls que quedi un record permanent i entitats com Amics de la Rambla demana que sigui un monument participatiu.

Amics de la Rambla és una de les associacions que comença a donar voltes a com ha de ser el memorial que l'Ajuntament vol dissenyar en record de les víctimes de l'atemptat. Xavier Massip, el gerent de l'entitat, ha explicat: "S'ha d'aprofitar l'espontaneïtat ciutadana. Ha de ser un espai dedicat a la memòria i que aquesta participació pugui continuar, que la gent hi pugui dipositar el seu homenatge."

Alguns barcelonins creuen que el mosaic de Joan Miró ja és prou significatiu i que no cal afegir-hi cap monument. D'altres creuen que sí que cal afegir algun símbol que recordi el que va passar el 17 d'agost, però encara no tenen clara quina és la millor manera. Això sí, molts demanen que sigui senzill i que no es pugui deteriorar amb facilitat.

Per la seva banda, des del govern municipal encara no han concretat cap proposta, perquè diuen que tot és encara molt prematur. Jaume Collboni, segon tinent alcalde, ha explicat que "ha de ser una proposta que reculli el sentiment dels ciutadans tant de fora com d'aquí, que han mostrat durant aquests dies la seva indignació".