Colònies emocionals per als germans de nens amb càncer

L’AECC celebra la tretzena edició d’una iniciativa que cada estiu ajuda els més petits a aprendre a conviure amb les seves emocions

L'Associació Espanyola contra el Càncer - Catalunya (AECC) ha organitzat la tretzena edició de les colònies per a germans de nens amb càncer. Es tracta d'una iniciativa que pretén ensenyar als més petits a gestionar les seves emocions i comprendre el seu dia a dia.

L'autocar, que ha sortit de l'Estació del Nord a les tres de la tarda, duu al voltant d'una trentena de nens d'entre 7 i 17 anys a Sant Quirze Safaja, al Vallès Oriental. Allà passaran quatre dies envoltats de companys que conviuen en la mateixa situació. A més, també tindran l'acompanyament dels monitors, que els donaran el suport necessari per resoldre un escenari complex, ja que són infants que per la seva situació familiar reben menys atenció de la que, sovint, necessiten.

Durant l'estada a la casa de colònies, els nens compartiran experiències en els diferents tallers ludicoterapèutics i aprendran a gestionar els seus sentiments. A més, els monitors podran identificar danys col·laterals que necessitin d'una atenció més concreta.