Col·lectius en defensa dels transsexuals es reivindiquen amb una manifestació

Denuncien que la transfòbia és present en molts àmbits de la societat

Amb el lema "La vostra moral no posa fi a la nostra existència", més de 200 persones s'han manifestat aquesta tarda pel centre de la ciutat per reivindicar els drets de les persones transsexuals i reclamar més visibilitat. La mobilització s'ha convocat en resposta a l'autobús que l'associació Hazte Oír va posar en circulació dilluns a Madrid i que aquest divendres havia d'arribar a la ciutat. Els convocants denuncien que, més enllà d'aquest cas concret, la transfòbia és molt més present del que sembla en molts àmbits de la societat.

L'Ajuntament va anunciar que, si finalment arriba a la ciutat, sancionaran l'autobús amb una multa de fins a 3.000 euros acollint-se a la normativa de publicitat dinàmica. Per ara, però, continua immobilitzat a Madrid per ordre del jutge.

Per la seva banda, des d'Hazte Oír han anunciat que no tenen intenció d'aturar la campanya i que per això n'han canviat el lema. Han posat interrogants a "Els nens tenen penis? Les nenes tenen vulva?" i n'han eliminat la frase final, que en la versió anterior incloïa "Que no t'enganyin". Tot i que encara no se n'han confirmat el calendari ni les parades concretes, des de l'entitat han anunciat que volen fer-lo circular per les principals ciutats de l'estat, cosa que fa pensar que també arribarà a Barcelona.