Collboni rebutja adquirir El Molino i el Teatre Principal

El responsable de Cultura diu que l’Ajuntament “no pot” assumir els preus d’aquests teatres però que vetllarà perquè tinguin ús cultural

El tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, ha descartat que el consistori compri El Molino i el Teatre Principal. Collboni ha assegurat que l'Ajuntament "no pot i no està en disposició d'assumir" el preu que es demana per aquests dos teatres. El tinent d'alcalde sí que ha confirmat que manté converses amb els propietaris per garantir "un ús cultural" en aquests equipaments. El Principal fa mesos que està sense activitat, mentre que El Molino va posar en venda l'edifici l'any passat per problemes financers.

Collboni ha fet aquest anunci a la Comissió de Drets Socials a instàncies d'una pregunta de la regidora del PP Àngels Esteller, que ha celebrat que l'Ajuntament no vulgui comprar aquests edificis però que hi hagi converses per mantenir-ne l'ús cultural. El tinent d'alcalde ha dit que en el cas d'El Molino s'estan fent "gestions discretes" amb els propietaris i els creditors per garantir l'ús cultural d'un teatre que arrossega un dèficit econòmic.

El juny de l'any passat, els propietaris d'El Molino, Ociopuro, van publicar un anunci als diaris en què anunciaven la venda de l'edifici per 20 milions d'euros i signar un contracte per a 10 anys. Aquesta sala emblemàtica del Paral·lel va reobrir el 2010 però tres anys després es va declarar en concurs de creditors. Pel que fa al Teatre Principal, l'absència d'activitat és visible des de fa mesos amb les taquilles tapiades. Els propietaris, el Grup Balaña, va tenir problemes amb els últims llogaters del teatre, que feien servir una sala petita com a discoteca.