Colau supera la qüestió de confiança i tindrà pressupost aquest dimecres

Aquest dilluns ha vençut el termini de 30 dies en què l'oposició podia presentar un candidat alternatiu per desbancar l'alcaldessa, Ada Colau. És la via que va quedar oberta després que, en el ple del 23 de desembre, el govern vinculés l'aprovació del pressupost del 2017 a una qüestió de confiança. Com que durant aquest mes no hi ha hagut cap entesa entre els grups de l'oposició per a una moció de censura, els comptes que es van rebutjar per majoria en el plenari quedaran ara automàticament aprovats.

Tot i que el termini de 30 dies que atorga la qüestió de confiança venç aquest dilluns, el pressupost del 2017 no serà realment una realitat fins que aquest dimecres es publiqui al Butlletí Oficial de la Província. I ho farà després que tota l'oposició en bloc hagi dit "no" als comptes fins a tres vegades: en la Comissió d'Economia del mes de novembre, en la sessió extraordinària del mes de desembre i en el ple del 23 de desembre, en què la votació es va vincular a una qüestió de confiança.

Després del rebuig majoritari dels comptes al ple, el mecanisme de la qüestió de confiança va obrir un període de 30 dies en què l'oposició podia plantejar una moció de censura per desbancar l'alcaldessa. Com que aquesta entesa, que hauria d'haver posat d'acord grups tan ideològicament diferenciats com CiU, C's, ERC, PP i CUP, no s'ha fet, el pressupost inicial del govern queda automàticament aprovat. L'executiu de Colau pot respirar doblement tranquil perquè tindrà els comptes que volia i es constata que entre l'oposició no hi ha possibilitat d'entesa per desbancar l'alcaldessa.