Colau apel·la a la responsabilitat de tothom perquè “la situació no es pot allargar”

L’alcaldessa creu que “seria positiu” poder votar la proposta sorgida de la mediació en una nova assemblea de treballadors

L'alcaldessa, Ada Colau, després de reunir-se amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha apel·lat a la "responsabilitat de tothom" per resoldre el conflicte entre els treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport i l'empresa Eulen. Colau ha afirmat que la situació "no es pot allargar" i que és "insostenible", ja que afecta tant ciutadans com turistes. El ministre s'ha reunit amb l'alcaldessa després d'una reunió d'urgència aquest divendres al matí per posar sobre la taula el conflicte a l'Aeroport de Barcelona-el Prat. El ministeri ja ha anunciat que s'intensificarà la presència de la Guàrdia Civil a les terminals.

Colau ha explicat que "va sorprendre tothom" que es portés a votació la proposta de la mediació amb unes altres tres a l'assemblea de treballadors i creu que "seria positiu" que es convoqués una altra assemblea per votar només la proposta sorgida de les negociacions. A més, ha assegurat que cal "garantir la seguretat per sobre de qualsevol altra cosa" i ha valorat, així, positivament l'augment d'agents de la Guàrdia Civil a l'aeroport i l'ajuda oferta per la conselleria d'Interior.

El ministre abans de la reunió amb l'alcaldessa de Barcelona també s'ha trobat amb diversos consellers de la Generalitat, i el Departament d'Interior ha ofert l'ajuda dels Mossos d'Esquadra per minimitzar les cues a l'aeroport.

Prèviament, la reunió de Foment, presidida pel ministre Íñigo de la Serna, també ha comptat amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, el president d'Aena, José Manuel Vargas, la directora de l'aeroport, Sònia Corrachano, el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, i responsables del Ministeri de l'Interior, de la Guàrdia Civil i de l'Advocacia de l'Estat.