Colau acusa l’Estat de no voler que Barcelona “tingui tot el potencial econòmic que té”

L'alcaldessa, Ada Colau, s'ha mostrat molt molesta per l'anul·lació aquest dimarts de la visita prevista a les obres de la Sagrera. En un col·loqui a la Universitat Pompeu Fabra, Colau ha tornat a arremetre contra l'Estat, el qual ha acusat d'aturar "el desenvolupament econòmic" de Barcelona i de no tenir "un tracte respectuós" cap a la ciutat.

Colau ha afirmat que hi ha "maltractaments que són intolerables", referint-se a la Sagrera, i ha acusat l'Estat d'aturar el projecte "de forma vergonyosa" i de "causar un greuge als barris afectats". L'alcaldessa ha demanat "responsabilitat institucional" i ha acusat el govern en funcions del Partit Popular de "girar-nos l'esquena".

Ha afegit que la cancel·lació d'una visita d'obres a l'estació de la Sagrera "no és acceptable ni defensable" i ha dit que espera que en la reunió del Consell d'Administració de Barcelona-Sagrera Alta Velocitat prevista per al 7 de juny, els representants del govern central "vinguin amb propostes per desencallar la situació". "No necessitem promeses, demanem que facin coses concretes ja", ha finalitzat Colau.