Colau: “No teníem cap indici concret que això podia passar”

L’Ajuntament convoca per a divendres una ple a les 11 h en què es llegirà una declaració conjunta de rebuig a l’atemptat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit a betevé que no hi havia indicis concrets que un acte terrorista com el que ha sacsejat la ciutat podia succeir. Admet que la ciutat podia estar entre els objectius dels terroristes, com ho han estat altres capitals europees, i destaca la rapidesa amb què s'han activat els plans d'emergència i la coordinació entre cossos policials.

"Som una ciutat internacional, molt coneguda, molt visitada i sabíem que podíem estar entre els objectius, com ho han estat les ciutats germanes i veïnes de París o Londres recentment", ha admès l'alcaldessa, Ada Colau, en una entrevista al programa especial 'bàsics', de betevé. També ha apuntat que aquests tipus d'atemptats són molt difícils de preveure i que "no teníem cap indici concret que això podia passar".  Malgrat tot, ha defensat que la ciutat estava preparada i n'ha posat com a prova que els plans d'emergència tant de l'Ajuntament com de la Generalitat "s'han activat de manera immediata i que els cossos públics de seguretat i d'emergència s'han coordinat a la perfecció".

En ser preguntada per les conseqüències que l'atemptat tindrà per a Barcelona, Colau s'ha mostrat confiada que en sortirà "forta, valenta i convençuda dels seus valors". Ha fet una crida a participar del minut de silenci convocat per a divendres i ha anunciat  que, després d'una reunió amb tots els grups municipals, s'ha convocat un plenari extraordinari per a demà mateix, a les 11 del matí, de rebuig a l'atemptat i de solidaritat amb les víctimes.