Colau posa en marxa la maquinària per aprovar el pressupost amb una qüestió de confiança

L'alcaldessa, Ada Colau, ha signat un decret per dur a exposició pública el pressupost de 2017 que l'oposició va tombar aquest dimarts en comissió. Colau pretén que els comptes s'aprovin al plenari del 23 de desembre i, si no hi ha un acord polític, vincular-los a una qüestió de confiança. L'alcaldessa ha criticat el paper d'Esquerra en la negociació i els ha acusat de canviar d'actitud en els últims mesos per motivacions polítiques.

L'alcaldessa ha insistit que la primera opció per al govern és aconseguir el suport d'altres grups amb la tramitació del pressupost que ara s'obre, tot prenent-se "molt seriosament" totes les al·legacions que s'hi puguin presentar. Si això no passa -diu- "l'única opció que dóna la llei és la qüestió de confiança". Colau ha assegurat que si pogués (la llei no ho permet) convocaria eleccions i que així "la ciutadania decidís" perquè "no estem aquí per la cadira, estem aquí perquè la ciutat funcioni".

Colau ha lamentat que "el context polític estigui afectant l'agenda de Barcelona" i ha assenyalat clarament ERC. Ha recordat els acords assolits amb els republicans amb les ordenances fiscals i l'ampliació del pressupost, però ha lamentat que "en els darrers mesos hi ha hagut un canvi". S'ha mostrat especialment perplexa perquè "a l'Àrea Metropolitana seguim governant junts sense cap problema i després a Barcelona sembla impossible".

Sobre la proposta que va fer aquest dijous el seu soci de govern, el socialista Jaume Collboni, d'obrir les possibilitats d'acord a CiU i Ciutadans, l'alcaldessa ha explicat que "com a formació d'esquerres hem prioritzat els acords amb formacions d'esquerres però mai hem descartat d'altres". També explica que té clar que podrà tancar acords puntuals amb aquests altres partits però avisa que comprèn que "qui vol liderar l'oposició a la ciutat", en referència a CiU, ja li digui que mai no li donarà suport en els grans temes.