París serà la ciutat convidada a la Mercè 2016

L'alcaldessa, Ada Colau, ha proposat aquest dissabte a la seva homòloga parisenca, Anne Hidalgo, que la capital francesa sigui la ciutat convidada a la Mercè de l'any vinent. Hidalgo ha dit que "és tot un honor acceptar la invitació" i ha expressat la seva voluntat de potenciar els vincles entre París i Barcelona.

La proposta s'ha formulat en el marc de la reunió que aquest matí de dissabte han mantingut a la capital francesa les alcaldesses de París, Madrid i Barcelona. Així ho han explicat a les xarxes socials Ada Colau i Anne Hidalgo, que ha mostrat el seu agraïment per "honorar París" amb aquesta invitació.

Ara caldrà que els equips de treball de tots dos ajuntaments dissenyin un programa d'activitats destinat a apropar als barcelonins l'esperit cultural parisenc. París prendrà el relleu a Buenos Aires, que va ser la ciutat convidada a la Mercè 2015. Estocolm, Viena, Montreal, Sant Petersburg i Dakar són algunes de les ciutats que també han estat convidades a la festa major de la ciutat, una iniciativa per estrènyer llaços culturals.