Colau diu que l’Ajuntament concretarà el suport a l’1-O quan es convoqui

En un escrit a Facebook, l’alcaldessa rebat les crítiques als comuns per la posició amb el referèndum i creu que s’han d’explicar “més i millor”

L'alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat en un post a la xarxa social Facebook que l'Ajuntament concretarà el suport al referèndum de l'1 d'octubre quan el govern català el convoqui. "És absurd que se'ns demani concreció als ajuntaments quan qui convoca i organitza no ho concreta" escriu Colau després que aquest dilluns garantís que el consistori posarà "totes les facilitats per participar-hi". En l'escrit, l'alcaldessa reitera que no posarà en perill la institució ni els treballadors municipals.

"És legítim dubtar", afirma Colau, que considera que amb la informació que s'ha donat fins ara sobre l'1-O "no estem davant d'un referèndum efectiu i amb garanties". Tot i això, l'alcaldessa reitera en el text publicat a Facebook el suport a l'1-O com a "mobilització contra l'immobilisme del PP" i assegura que Catalunya en Comú és un espai plural i que cuidar aquesta pluralitat "és un objectiu polític prioritari". Després de les crítiques rebudes per la posició dels comuns envers l'1-O, Colau admet que s'han d'explicar "més i millor".

L'alcaldessa afegeix que no li preocupa que el referèndum sigui "unilateral respecte al govern del PP", però sí que li preocupa que ho sigui "respecte a la meitat del poble que té dret a decidir". En l'escrit, Colau critica que Junts pel Sí i la CUP, d'una banda, i PSC, Cs i PP, de l'altra, posin els comuns al bàndol contrari de la democràcia "si no dones la resposta que el règim binari ha previst".