L’Ajuntament exigeix per carta a Foment l’inici de les obres de la Sagrera

L'alcaldessa, Ada Colau, ha enviat una carta a la ministra de Foment per exigir-li que posi en marxa les obres de l'estació de la Sagrera. En l'escrit, Colau remarca que els treballs estan paralitzats des de fa molt temps i que és "inacceptable", ja que van començar el 2008. A més, l'alcaldessa reclama a la ministra voluntat política.

A la carta, Colau recorda a la ministra que no ha rebut cap resposta del compromís que va prendre Pastor en una reunió a Madrid i li explica la situació en què es troben les obres de l'estació de la Sagrera i de Sant Andreu Comtal. Segons l'alcaldessa, les obres d'estructura de la Sagrera es van adjudicar el lloc d'aumentar el ritme de les obres, aquest s'ha anat paralitzant més i més, arribant a ser inexistents en el dia d'avui".

L'alcaldessa ressalta la importància de l'estació de la Sagrera pel servei ferroviari i per la transformació urbana de la ciutat. Per això, esgrimeix que "no podem admetre més temps aquesta demora i l'incompliment reiterat dels compromisos adquirits". També, explica a Pastor la protesta que van protagonitzar els veïns davant l'estació de Sant Andreu Comtal per demanar la finalització de les obres i el manifest que aquest dimecres han signat quatre col·legis professionals per exigir que Foment compleixi els terminis de construcció.

Suport al manifest dels col·legis professionals

La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que el govern municipal dóna suport al manifest dels quatre col·legis professionals perquè "posa en evidència la falta d'actuacions i de compromís del Ministeri de Foment a les obres de l'estació de la Sagrera", un retard que, segons Sanz, també s'està produint a l'estació de Sant Andreu Comtal.

La tinenta d'alcalde també ha denunciat que fa tres mesos que la ministra Ana Pastor es va comprometre a reprendre el ritme constructiu de l'estació de la Sagrera i a licitar les obres de l'estació de Sant Andreu Comtal i assegura que "no ha passat res de tot això". També ha explicat que saben que Foment té els diners per desenvolupar les obres i que "no entenen perquè aquests diners no estan a la ciutat de Barcelona i no estant permetent que les obres s'executin i es desenvolupin".

En aquest sentit, la tinenta d'alcalde ha dit que, si Adif no actua amb celeritat, el govern no descarta exigir-li un traspàs de la direcció de la proposta d'obres de l'estació de la Sagrera.