Colau: “Seria un error precipitar mesures [de seguretat] perquè estem en calent”

L’alcaldessa insisteix que només van rebre “una carta genèrica d’Interior” amb recomanacions d’instal·lar pilones durant les festes de Nadal

L'alcaldessa, Ada Colau, ha defensat que seria "un error precipitar mesures" de seguretat, com la instal·lació de pilones a la Rambla, "perquè estem en calent". Després de l'atemptat a la Rambla, Colau ha recordat que s'ha reforçat la presència d'agents policials al carrer i es va crear un grup estable d'experts encarregats d'analitzar quines són les opcions de seguretat més recomanables. En aquesta línia, l'alcaldessa ha afegit que, a banda de les pilones, també s'han de tenir en compte altres mesures.

Ho ha dit en una entrevista aquest dimarts a 'El matí de Catalunya Ràdio', acompanyada dels alcaldes de Ripoll, Alcanar i Cambrils. Colau ha explicat que, tant el reforç policial com la formació d'agents en matèria antiterrorista estaven previstos abans dels atacs a Barcelona i Cambrils. En aquest sentit, ha defensat que la seguretat no és només una tasca policial sinó també de coordinació entre altres àmbits.

"Seria un error precipitar mesures perquè estem en calent"

Sobre el suposat informe en què es recomanava posar pilones en zones concorregudes, l'alcaldessa ha insistit que l'únic document que van rebre va ser "una carta genèrica d'Interior", dirigida a tots els municipis, en què s'aconsellava reforçar els carrers amb algun tipus de mur o pilones durant les dates nadalenques. "Això es va fer a la Fira de Santa Llúcia, a l'avinguda de la Reina Maria Cristina per Cap d'Any i a la cavalcada de Reis", ha apuntat.

Crítiques als xiulets durant la manifestació antiterrorista

Ada Colau també s'ha referit als xiulets contra el rei Felip VI i el Govern espanyol que es van sentir durant la manifestació contra el terrorisme de dissabte. Ha dit que "hauria preferit que no hi fossin perquè hi havia familiars de les víctimes i era el més important".