Colau critica el masclisme i les desigualtats davant 100 dones periodistes

Un centenar de dones periodistes han entrevistat aquest divendres l'alcaldessa de Barcelona en el marc de la Trobada Internacional de la Xarxa de Periodistes amb Visió de Gènere. Ada Colau ha aprofitat el col·loqui per carregar contra la gestió europea de la crisi dels refugiats, prioritzar la lluita contra la violència sexista i lamentar la poca conciliació que permet la seva feina.

Ada Colau ha estat contundent a l'hora de denunciar el tancament de fronteres a la Unió Europea. "Europa ha de canviar radicalment la seva política d'asil i refugi i acollir les persones que truquen a la nostra porta, o Europa està morta", ha assegurat. Una crítica que ha fet extensiva al govern espanyol, qualificant d'"indigne i immoral" que fins ara només s'hagin acollit 18 refugiats.

L'alcaldessa també ha posat sobre la taula la seva prioritat per lluitar contra la violència de masclista i les desigualtats, que segons ha dit, "tenen rostre de dona", i ha defensat la necessitat de regular les condicions d'higiene i seguretat en què treballen les prostitutes.

En un to més personal, ha lamentat que la feina d'alcaldessa "no està pensada, ni molt menys, per conciliar", i s'ha referit als comentaris ofensius que ha rebut les últimes setmanes, qualificant-los de masclistes i classistes. "Sóc la primera dona alcaldessa de la ciutat, feminista, activista i d'origen popular, o sigui que ho tenim tot, només em falta ser negra", ha dit en clau clarament irònica.

 

Periodisme amb visió de gènere

La Trobada Internacional de la Xarxa de Periodistes amb Visió de Gènere va néixer per contribuir a construir una societat més justa i igualitària. Aquesta és la primera vegada que se celebra a Barcelona i hi participen un centenar de periodistes de més de 20 països.

Fins diumenge 17 d'abril debatran sobre la visió de gènere als mitjans de comunicació, el tractament de les dones en conflictes o la participació política i l'apoderament de les dones, entre d'altres.