Colau confirma que l’1-O es podrà votar a Barcelona

Anuncia l’acord amb la Generalitat per facilitar la participació en el referèndum en un tuit, que Puigdemont replica amb un “bona notícia”

L'alcaldessa, Ada Colau, ha confirmat que els barcelonins podran votar en el referèndum de l'1 d'octubre. "Complim el nostre compromís", ha dit Colau en un tuit, en què afegeix que a Barcelona es podrà participar en l'1-O "sense posar en risc institució ni servidors públics". El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li ha replicat amb un altre tuit amb el missatge: "Bona notícia!". Des del PSC, soci de govern de Colau, Jaume Collboni ha assenyalat que l'acord no implica cedir cap local municipal per a l'1-O.

Després de setmanes d'incertesa sobre el paper de la capital catalana en l'1-O, Ada Colau ha anunciat un pacte amb la Generalitat per fer possibles les votacions del referèndum. L'alcaldessa de Barcelona no ha donat detalls de l'acord però ha explicat que "s'han trobat fórmules per complir amb els requisits, perquè hi hagi votació amb normalitat".

Paral·lelament, Colau ha assenyalat que la decisió no posarà en perill cap funcionari i tampoc no entra en contradicció ni amb el PSC, socis de govern, ni amb l'informe del secretari municipal, en què adverteix que cedir locals municipals per a l'1-O seria il·legal.

Des del govern municipal, altres regidors de BComú també han mostrat la seva satisfacció per l'acord, com per exemple Jaume Asens o Gala Pin.

L'altre soci de govern, el PSC, però, ja s'hi ha pronunciat. El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha volgut deixar clar que l'acord anunciat no preveu en cap cas la cessió de locals municipals.

Reaccions en contra dins l'Ajuntament

L'acord ha generat reaccions contràries, com la del regidor de Cs Santiago Alonso, que també a través de Twitter ha instat la Guàrdia Urbana a investigar "el referèndum il·legal a l'Ajuntament". La presidenta del grup municipal, Carina Mejías, ja ha exigit als socialistes que o bé procurin que l'Ajuntament no participi en l'1-O o bé trenquin el pacte de govern amb BComú.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha titllat de frívola Colau pel compromís que manté amb l'1-O i ha alertat que si des de l'Ajuntament es facilita i es promou el referèndum el PP traslladarà els acords entre el consistori i la Generalitat a la fiscalia.