Colau troba una barbaritat acusar de terrorisme els CDR

Defensa que a Catalunya no hi ha violència i que l’únic terrorisme que ha patit la ciutat és el dels atemptats a la Rambla l’agost de l’any passat

L'alcaldessa, Ada Colau, ha dit que és "una barbaritat" que la Guàrdia Civil hagi detingut una integrant dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que la fiscalia acusa de terrorisme i rebel·lió. "És una ofensa per les víctimes del terrorisme", ha afirmat Colau, que ha defensat que a Catalunya no hi ha violència. L'alcaldessa ha dit que "l'únic terrorisme que hem patit és el de la Rambla l'agost passat" i ha fet una crida a aturar "la política de la crueltat".

L'alcaldessa ha dit que la detenció d'una integrant dels CDR és una barbaritat també en termes jurídics i que cada vegada hi ha més juristes que demanen no fer servir el dret penal com a "eina per criminalitzar l'adversari". Colau ha dit sentir-se ofesa per les declaracions del líder de Cs, Albert Rivera, sobre els CDR, a qui acusa de ser comandos, i ha dit que "en una democràcia sana i consolidada cap partit no es podria permetre banalitzar el terrorisme d'aquesta manera".

Colau ha confirmat que aquest diumenge assistirà a la manifestació convocada per l'Espai Democràcia i Convivència perquè la qüestió de fons no és la independència sinó "defensar els drets i les llibertats".