Atrapats a la ronda de Dalt

L’operació gàbia col·lapsa les vies de sortida de Barcelona i provoca llargues cues de fins a nou hores

La policia catalana ha posat en marxa diversos controls policials als accessos a la capital catalana, cosa que ha generat llargues cues a l'avinguda Meridiana, a la Gran Via, a l'avinguda Diagonal i a les rondes del Litoral i de Dalt, on s'han registrat retencions de fins a nou hores. Durant la nit i matinada els veïns propers a les diverses vies de sortida de la ciutat s'hi han apropat per repartir aigües i menjar entre els ocupants. Pel que fa al transport públic, TMB ha tancat nombroses estacions de metro i també s'han alterat diverses línies de bus que circulen pel centre de la ciutat.

Els veïns de la ronda de Dalt han portat avituallament als conductors atrapats a la calçada i que encara a altes hores de la matinada no havien pogut sortir de la ciutat.

La Creu Roja també els ha dut aigua i menjar i ha atès les peticions d'algunes persones que han sol·licitat insulina. Els conductors i passatgers han rebut l'aigua satisfets però han demanat cafè per no adormir-se i, després d'hores al cotxe, molts necessiten lavabo.

TMB ha informat que per situació de col·lapse excepcional faciliten viatjar sense títol de transport, com també ho ha fet Renfe. Pel que fa a la circulació de trens, Renfe opera amb normalitat però els trens no efectuen parada a Plaça de Catalunya ni a Passeig de Gràcia. Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ofereixen el seu servei fins a Provença. La parada de la plaça de Catalunya continua tancada.