Col·lectius de Nou Barris s’oposen a la manifestació de SCC

Aquest diumenge a la mateixa hora que la concentració de Societat Civil Catalana (SCC), el col·lectiu de Nou Barris ha organitzat una manifestació antifeixista. Sota el lema "fora feixistes dels nostres barris", la intenció era desplaçar-se cap a Can Dragó, on s'ha fet la celebració de SCC, però els Mossos d'Esquadra els han fet alterar el recorregut.

La quarantena de persones que s'hi han sumat  han mostrat el seu rebuig vers els ideals de les més de 1.000 persones que s'han concentrat a Can Dragó. Diuen que celebrar el Dia de la Hispanitat és equivalent a celebrar un genocidi i asseguren que SCC i altres associacions i partits polítics que han participat de la concentració tenen "lligams demostrats amb grups d'extrema dreta i nazis de tot l'estat".

La manifestació antifeixista ha arrencat a la plaça de Sóller, a Nou Barris, i els manifestants han avançat amb pancartes de rebuig a la festivitat del 12-O i al so de crits com "els carrers seran sempre nostres" o "fora feixistes dels nostres barris". Tot i que la idea era arribar fins a l'acte de SCC, els Mossos d'Esquadra els han barrat el pas. Finalment, la manifestació s'ha dissolt sense incidents.