L’Ajuntament premia el CN Sant Andreu pel paper de les dones en l’activitat del club

L'Ajuntament ha premiat el CN Sant Andreu amb el Premi Dona i Esport en la categoria de club esportiu. El guardó distingeix el paper de la dona tant en la gestió de l'entitat com en la pràctica esportiva i en l'activitat social. Dels 144 treballadors del club, 62 són dones i 13 tenen càrrecs de direcció.

El Premi Dona i Esport es va posar en marxa el 2006 amb el nom Premi Mireia Tapiador amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria de les dones esportistes o promotores de l’esport a la ciutat. El concurs visualitza el paper de la dona en una entitat esportiva ja sigui com a esportista, sòcia o treballadora.

La voluntat del certamen és contribuir a crear una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva. Actualment, el Premi Dona i Esport té quatre categories: Premi Mireia Tapiador a la promoció esportiva, Premi Dona Esportista, Premi al Mitjà de Comunicació i Premi al Club Esportiu.

Actualment, el CN Sant Andreu té 8.000 socis i 3.000 abonats en les tres instal·lacions que gestiona, dels quals gairebé el 50 % són dones. Dels 144 treballadors del club, 62 són dones i 13 tenen càrrecs de direcció. Quant a les esportistes del club, aquesta temporada les dones, sobretot les nedadores, han estat les que han obtingut els resultats més significatius. Fa dos mesos Sandra Garcia es va convertir en doble campiona de la Copa Llatina.

Judith Navarro va guanyar el cap de setmana passat el campionat d'Espanya d'aigües obertes en categoria júnior i absoluta i disputarà el Campionat del Món d’aigües obertes a Hoorn (Holanda) el mes proper. I Jessica Vall, Àfrica Zamorano i Marta Gonzàlez participaran en els JJOO de Rio de Janeiro (el Brasil), que se celebraran aquest estiu.