Clausurades dues botigues de venda d’animals per infraccions molt greus

Els animals comissats han estat donats temporalment a famílies acollidores

L'Ajuntament ha precintat dos establiments de venda d'animals als districtes de Sant Andreu i Sarrià - Sant Gervasi. S'han requisat prop d'un centenar de cadells de gos i gat que, segons el consistori, malvivien "en pèssimes condicions de benestar". Mentre no es resol el litigi contra les botigues, els animals que han sobreviscut es queden en règim d'acollida amb famílies que en volen tenir cura.

Els dos establiments clausurats han rebut expedients sancionadors i romandran tancats cautelarment mentre avanci el procés judicial. Si la sentència conclou que hi ha hagut delicte, les famílies d'acollida podran adoptar definitivament l'animal. Des del consistori insisteixen a recomanar l'opció d'adoptar, però en cas que es triï la compra, el comissionat d'Ecologia, Frederic Ximeno, recorda que s'ha de garantir que "el carnet estigui al dia i les dades de l'animal estiguin bé. I que vetllin també perquè allà on adquireixen el seu animal estigui en plenes condicions". Des del 2013, l'Ajuntament ha executat la clausura de sis botigues de venda d'animals i s'han comissat més de 400 cadells.

A banda dels expedients sancionadors oberts pels dos districtes, el Departament de Protecció i Gestió dels Animals de l'Ajuntament també obrirà  expedients de maltractament per les conseqüències en la salut i la vida dels animals intervinguts, "fruit de la mala praxi a la qual estaven sotmesos a les botigues".