CiU i ERC avalen, amb matisos, les mesures anticontaminació i C’s hi veu falta de compromís

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha demanat al govern d'Ada Colau que les mesures per lluitar contra la contaminació vagin acompanyades de suport tècnic i científic. L'endemà que l'executiu anunciés el veto als cotxes més contaminants el 2020, Carina Mejías (C's) ha dit que la data fixada, després de les municipals de 2019, demostra "falta de compromís" del govern per aplicar aquestes mesures. Des d'ERC, Jordi Coronas ha reclamat més accions per reduir la mobilitat interurbana.

Joaquim Forn ha expressat el compromís de CiU per desenvolupar les mesures contra la contaminació que el govern va detallar aquest dilluns, però ha advertit que seran exigents. "Les mesures han de tenir un suport tècnic i científic perquè no siguin contraproduents", ha dit Forn, que no ha vist "cap novetat" en les mesures per desplegar el transport públic i, en concret, la nova xarxa de bus.

La presidenta del Grup Municipal de C's, Carina Mejías, ha criticat que el veto als cotxes contaminants el 2020 no s'aplicarà aquest mandat i hi veu "falta de compromís" del govern per tirar endavant les mesures contra la contaminació. Mejías ha explicat que una de les propostes de C's és la gratuïtat del transport públic en episodis d'alta contaminació, i que insistiran el govern en aquest aspecte.

Des d'ERC, el portaveu Jordi Coronas ha dit que, d'entrada, fan una valoració positiva de les mesures, però que cal anar "més enllà" de fixar el 2020 com a límit pels cotxes més contaminants. Coronas ha reclamat una "aposta decidida pel transport públic" si realment es vol reduir la mobilitat interurbana, i també pel vehicle elèctric.