CiU començarà amb ERC els contactes per explorar una moció de censura a Colau

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha dit que la setmana que ve començaran amb ERC la ronda de contactes amb l'oposició per explorar una moció de censura al govern d'Ada Colau. Alfred Bosch (ERC) vol parlar de Barcelona però ha avisat CiU que no pactarà amb PP ni C's. Alberto Fernández Díaz (PP) ha demanat "renúncies" a tots els partits. Des del govern, el tinent d'alcalde Jaume Collboni (PSC) titlla d'"impossible" una alternativa al consistori.

Joaquim Forn ha explicat que volen obrir diàleg amb "tots els grups excepte BComú", a qui aspiren a arrabassar l'alcaldia. El portaveu de CiU ha admès que la moció de censura és aritmèticament difícil -caldria sumar tres partits més-, però ha dit que també exploraran "acords en matèries que ens uneixin i que són prioritàries per a Barcelona" per marcar l'acció de govern. "Hi ha un marge d'entesa important, que no només inclou la moció de censura", ha explicat Forn, que ha precisat que no tenen pressa per arribar a aquest escenari.

El president del Grup Municipal d'ERC, Alfred Bosch, s'ha mostrat novament disposat a parlar amb CiU "bàsicament de Barcelona", i els ha instat a dir amb quins grups pretenen pactar. "Volem que CiU ens expliqui clarament si tenen previst pactar amb el PP i Ciutadans", ha dit Bosch, que ha advertit que ells no ho pensen fer. Marilén Barceló (C's) ha afirmat que el seu partit no donarà suport a cap candidat "que tingui com a objectiu la independència". Alberto Fernández Díaz (PP) ha dit que el paper del PSC en aquesta operació és "imprescindible" i ha reclamat renúncies a tots els partits. "O són de tots per Barcelona i per definir una alternativa a Ada Colau o no serà", ha sentenciat.

Per part del govern, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha admès que la proposta de CiU és "legítima", però que hi veu poc recorregut perquè força a acords que semblen "incompatibles" entre diferents forces polítiques. El segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha descartat que el PSC se sumi a cap moció de censura. "L'alternativa a aquest govern és el bloqueig i una coalició impossible", ha dit Collboni, que ha dit que es reunirà amb Forn "no per especular sinó per buscar solucions". El líder socialista ha admès que el govern ha dialogat poc amb l'oposició i que caldrà "redoblar els esforços".