L’Hospital Vall d’Hebron, pioner en la reconstrucció intracorpòria

Els cirurgians del Servei d’Urologia, s’han ajudat del sistema Da Vinci per extreure i reconstruir una bufeta dins el cos del pacient

L'Hospital Vall d'Hebron ha estat el primer de l'estat a reconstruir una bufeta directament a l'interior del cos del pacient. Aquesta és una operació de cirurgia robòtica que fa servir el sistema Da Vinci, un robot d'última generació que ja tenen dos quiròfans de l'hospital.

L'operació, realitzada amb èxit, ha estat la segona que s'ha dut a terme en el període d'un mes. El 30 de maig es va operar el primer pacient amb una bufeta malalta i els resultats van ser satisfactoris tant per als metges com per al malalt.

Aquesta operació es fa, segons l'hospital, al 20 % dels malalts de càncer de bufeta. Això suposa, aproximadament, unes 40 intervencions cada any. La majoria dels pacients, sovint afectats per tabaquisme, solen ser homes, tot i que també hi ha casos de dones que passen pel mateix procediment.

El sistema Da Vinci facilitarà la feina a fins a nou especialitats diferents i es calcula que ajudarà en vora 900 cirurgies complexes cada any en aquest centre. El sistema també està implantat en altres hospitals de la ciutat.