Cinc nous carrils bici, a punt per a l’abril

S’estrena un carril bici al carrer de Cartagena entre travessera de Gràcia i Consell de Cent, que incorpora un nou disseny inèdit als encreuaments

A finals d'aquest mes d'abril, la ciutat tindrà cinc nous carrils bici que suposen 3,6 nous quilòmetres a la xarxa d'aquest tipus de via. El govern municipal, des de l'inici del mandat, ja ha incrementat un 21 % els quilòmetres de què disposen els ciclistes per desplaçar-se per la ciutat, passant de 116 a 141 quilòmetres. L'objectiu per d'aquí a dos anys és haver-los ampliat fins a més de 300.

Dins el Pla de mobilitat urbana que està desenvolupant el govern municipal fins al 2018, ja s'han fet un total de 23 actuacions de carrils bici i es preveu fer-ne sis més abans de l'estiu. D'aquesta manera, l'objectiu per al 2019 és haver triplicat la xarxa de carrils bici  —assolint un total de 308 quilòmetres— seguint l'objectiu del consistori de fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport.

Aquest mes d'abril s'estrenen cinc carrils bici dels 62,5 quilòmetres que s'han licitat aquest febrer, al carrer de Ramon Turró, la Selva de Mar, el de Sant Adrià, el de la Ciutat d'Asunción i el de Cartagena, que resolen discontinuïtats a la xarxa. Precisament, el de Cartagena —que connecta la zona de Glòries amb l'Hospital de Sant Pau— ha servit per millorar els girs dels ciclistes a través d'una prova pilot habilitant espais d'espera als encreuaments.

Futurs carrils bici

Ja s'estan fent obres en sis trams més de la ciutat, que són els que estaran enllestits abans de l'estiu, un és el que connectarà Barcelona amb Esplugues de Llobregat. A més, també està prevista la licitació de nous projectes de carrils bici que encara s'han de redactar i que preveu incorporar un eix que unirà la plaça de les Drassanes, el passeig de Josep Carner, la plaça del Portal de la Pau i el passeig de Colom.