“En cap cas no volíem molestar cap vianant, va ser per pura diversió”

El líder del grup ciclista Rock&Ride ha explicat a BTV els motius que els van dur a circular en bicicleta i a gran velocitat pel passadís del transbord de l'estació de metro de Passeig de Gràcia, una conducta prohibida i sancionable. Ha assegurat que ho van fer per pura diversió i perquè tenen una forma diferent de viure la bicicleta. Ha afegit que no tenien intenció de molestar els vianants i ha demanat perdó al col·lectiu ciclista barceloní.

"M'ha sorprès el sensacionalisme com s'ha tractat la notícia en alguns mitjans, en què ho han descrit com carreres de bicicletes al metro", ha explicat Bernardo Rodríguez, que es defineix com el líder del grup Rock&Ride, un col·lectiu ciclista "amb una forma diferent de viure la bicicleta". Rodríguez assegura que travessar en bici el transbord de l'estació de Passeig de Gràcia va ser una decisió "espontània" i amb la intenció de "passar-ho bé".

També assegura que estan disposats a pagar la multa que els pertoqui, que calculen que podria arribar als 600 euros, i demanen perdó al col·lectiu ciclista barceloní, per si la seva conducta "irregular" els pot haver perjudicat.

TMB corrobora que és una infracció circular en bici a l'interior de les instal·lacions del metro perquè molesta els altres usuaris. Ho recull tant la Llei ferroviària com el reglament de viatgers. Per això l'empresa proposa una sanció, que serà l'Administració qui decidirà quina serà. La llei preveu un màxim de fins a 6.000 euros, tot i que no acostumen a ser tan altes.

El col·lectiu Amics de la Bici, per la seva banda, considera que va ser una "bretolada". Afegeix, a més, que no és un fet que succeeixi habitualment i que no hi ha cap conflicte al metro relacionat amb bicicletes.

Els integrants del grup Rock&Ride es troben habitualment per fer passejos curts en bici per la ciutat, a més de participar en activitats. Ells mateixos van gravar el vídeo en què se'ls veu circulant a l'intercanviador de Passeig de Gràcia, unes imatges que van penjar al Facebook però que, després de sortir en diversos mitjans de comunicació, han decidit retirar.