Caçat un ciclista circulant a 80 km/h a rebuf d’un autobús a la ronda del Litoral

Els conductors de dos cotxes que circulaven per la ronda del Litoral en direcció Besòs divendres a la nit van captar amb el mòbil un ciclista que, a tocar d'un autobús per aprofitar-ne el rebuf, pedalava a una velocitat que va arribar als 80 quilòmetres per hora. Les bicicletes, els ciclomotors, els vehicles que transporten mercaderies perilloses i les persones a peu tenen prohibida l'entrada a les rondes.

Des de la secció sindical d'Autobusos de la UGT, els conductors de TMB aquest matí se'n feien creus. "No és freqüent i és molt perillós", ha comentat Jordi Santiago Sánchez, conductor de bus i membre del Comitè d'Empresa. Tot i això, aquests treballadors afirmen que per ciutat sí que és habitual que els ciclistes es recolzin al vehicle o s'hi aferrin per agafar embranzida. A banda de les bicicletes, també s'ho troben amb els patinadors. De moment, la Guàrdia Urbana no té constància que s'hagi denunciat el ciclista que divendres passat va ser gravat entre la Vila Olímpica i el Poblenou avançant en sentit Besòs al darrere d'un autobús.

Els ciclomotors, els camions pesants i els vehicles que transporten mercaderies perilloses tampoc no poden circular per les rondes. Segons la policia barcelonina, habitualment són els ciutadans i conductors els que truquen i alerten de la infracció que s'està cometent. També la poden detectar a través del Centre de Control de Càmeres de Trànsit o, "in situ", amb les patrulles de la Unitat de Circulació de la Urbana que vigilen les rondes. En tots els casos s'escorta l'infractor per seguretat i se l'obliga a abandonar la ronda per la sortida més propera. Després se'l denuncia. La multa són 90 euros, 45 euros si es paga al moment.