El govern estudiarà implantar centres de barri amb serveis per a la gent gran

El govern estudiarà la possibilitat de crear una plataforma de serveis de barri per atendre la gent gran en centres polivalents. Es tracta d'una proposició del Partit Popular presentada al plenari d'aquest divendres i que ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups excepte ICV-EUiA. El president del Grup Municipal del PP ha informat que la residència situada a la via Favència, al barri de la Prosperitat, seria un espai adient per instal·lar-hi aquesta prova pilot.

L'objectiu, segons el PP, és "unificar el màxim de serveis de la gent gran en un sol equipament" i així apropar ajudes, agilitzar els tràmits socials i donar més i situar les persones grans al centre del sistema". De fet, a Barcelona, el 21% del conjunt de la població és major de 65 anys i, d'aquest, 88.000 persones viuen soles.

Per això, Alberto Fernández Díaz ha suggerit que, com a prova pilot, s'instal·lin aquests serveis en aquesta residència situada a la via Favència, al barri de la Prosperitat de Nou Barris, al carrer del Molí, 67. Un espai que, segons el PP, va costar 11 milions d'euros i fa dos anys i mig que està buit i sense utilitzar-se. Fernández Díaz ha afirmat que als països nòrdics fa temps que està en funcionament aquest nou model assistencial per a la gent gran i, a Barcelona, podria complementar-se amb els serveis que ja estan en funcionament per tal d'afavorir aquelles persones que vulguin viure a casa seva.