El Centre Comercial Glòries s’obre a banda i banda per assemblar-se a un eix comercial

El Centre Comercial Glòries ha estrenat aquest dijous la planta baixa totalment remodelada. El projecte de renovació s'ha centrat en un canvi de model per deixar enrere la tipologia de centre comercial tancat dels anys 90, quan es va estrenar, i obrir-se a la trama urbana de la ciutat. Per això, s'ha creat un accés a la Gran Via que connecta, a través del centre comercial, amb l'avinguda Diagonal.

Amb la reobertura de la planta baixa, el Centre Comercial Glòries ha tancat la primera fase del projecte de remodelació. Després de més d'un any d'obres, aquest dijous s'han obert 60 botigues, pràcticament la meitat que hi haurà un cop acabi la renovació. El nou espai es caracteritza per colors blancs i obertures al sostre que connecten amb l'exterior perquè hi entri la llum natural.

El responsable del projecte, Oscar Valero, explica que han volgut "fugir del concepte de centre comercial" i que es volen encaminar més cap al model d'un eix de comerços. Per això, una de les intervencions més destacades d'aquesta fase ha estat l'obertura d'un nou accés des de la Gran Via. Els vianants poden passar entre els pilars de l'edifici Olivetti i connectar amb la Diagonal a través del centre comercial. Així, queda enrere l'entramat tancat amb què es va inaugurar el 1995 per obrir-se pels quatre costats als carrers de l'entorn.

Valero recorda que als anys 90, el CC Glòries estava en una zona poc transitada de la ciutat, envoltat de fàbriques, però que la reurbanització de la plaça de les Glòries i l'impuls del 22@ els han portat a replantejar el concepte del centre.

Els treballs se centren ara en la planta 0. En aquest nivell s'establiran 36 botigues entre la primavera i la tardor de 2017. Amb la reforma, es reduirà l'oferta comercial del centre, que passarà de 200 a 130 comerços. L'espai que sobri l'aprofitaran les marques per obrir establiments de grans dimensions. Per exemple, H&M tindrà una botiga de 3.500 metres quadrats i a la de Drim cabrà una nòria d'11 metres.