Centenars de veneçolans crítics amb Maduro protesten contra la violència al seu país

Convocats per l’ONG Un Mundo sin Mordaza, denuncien la violència arran de les protestes opositores al règim del president Nicolás Maduro

Centenars de veneçolans s'han concentrat aquest dissabte a la tarda a la plaça de Sant Jaume per protestar contra "la violència i la dictadura" que viu, asseguren, actualment el país, i que s'ha desencadenat a causa de les protestes recents de l'oposició al règim del president Nicolás Maduro.

L'ONG Un Mundo sin Mordaza critica la situació que viu Veneçuela i els manifestants demanen que no hi hagi més censura, presos polítics ni tampoc més morts a causa de l'actuació del Govern veneçolà. Per això, avui s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume. Han llegit un manifest i després s'han assegut formant el lema de la protesta: "No +". Aquest acte s'ha repetit a 50 països.

Amb aquesta protesta demanen que es convoquin eleccions generals al seu país, que l'Assemblea Nacional recuperi el poder que tenia abans de Maduro i, sobretot, que les institucions catalanes es pronunciïn en contra del Govern veneçolà. A més, denuncien que actualment molta gent mor de gana i que no hi ha medicaments i reclamen que s'obri un canal humanitari per posar fi a aquest problema.

Eleccions convocades mentre continuen les protestes

Les manifestacions en contra de les polítiques de Maduro continuen als carrers de Veneçuela. L'actual Govern veneçolà ja ha convocat eleccions per escollir els representants regionals. Maduro va arribar al poder després de la mort d'Hugo Chávez. Va aconseguir ajornar les eleccions presidencials i, ara, la majoria dels estudis d'opinió pronostiquen una derrota del chavisme en aquestes eleccions dels governadors d'estats i alcaldes.