Un centenar de vols afectats per l’onada de fred en plena operació tornada

L'onada de fred siberià que ha congelat bona part d'Europa ha alterat l'activitat als aeroports. Un dels més perjudicats és el d'Atatürk, a Istanbul, on s'han cancel·lat centenars d'operacions aquest cap de setmana a causa de la neu. La situació ha afectat de retruc l'Aeroport de Barcelona-el Prat, coincidint amb l'operació tornada de molts ciutadans que estaven de vacances per Nadal.

Al llarg de tot el dia, s'han registrat quatre cancel·lacions i més d'un centenar d'endarreriments en vols amb origen o destinació a l'aeroport del Prat. Els països més afectats són els de l'Europa central i de l'est, on el fred i la neu estan tenint conseqüències greus i no permeten operar amb normalitat. Passatgers que han aterrat a Barcelona procedents, per exemple, de Praga han patit retards d'una hora o de dues en el cas de Moscou. "Des de l'aerolínia ens han explicat que hi havia acumulació d'avions pendents de sortir de Praga", ha afirmat una viatgera. Altres companyies han informat els usuaris, com els que venien de Hannover, que els vols patien retards a causa de les turbulències.

Les afectacions més importants pel temporal s'han viscut a Istanbul. Segons els mitjans turcs, prop de 6.000 passatgers han estat allotjats en diferents hotels per la gran quantitat de vols que han estat cancel·lats. De fet, dos vols amb origen a la ciutat turca que havien d'arribar aquest diumenge a Barcelona han estat cancel·lats. El mateix ha passat amb un altre que havia de sortir d'aquí en direcció Istanbul i un altre que arribava de Copenhague a les 18.45 h.